Wednesday, 18 September 2013

Lipstick Love: M.A.C - Ruby WooA bold matte red lip, I love it!
Not too warm, not too cold. A very retro red with a blue undertone. I'm talking about the classic Ruby Woo.
Because it's a matte formulation, I hydrate my lips with a lip balm 5 minutes in advance.
Make sure that your lips are in good condition, or else you'll be rocking a granny lip instead of a pin-up one. ;)
I combine it with the lip pencil cherry by M.A.C. Those two are a perfect match. A lip pencil will stop the lipstick from bleeding.
I use a detailer brush by Real Techniques to apply the lipstick with.


For some extra umph I apply a bit of touche éclat by YSL around the lips, so that they appear fuller.
A cutton bud is a big help if you're not the owner of a steady hand. I keep the rest of my make-up simple, so my lips can take center stage.
Ruby Woo by M.A.C - 18,50 euros
Cherry lippencil by M.A.C - 14 euros
Touche éclat by YSL - 33 euros

What are your favorite reds?Een gedurfde, rode lip. Daar heb ik af en toe zin in!
Ruby Woo is dan de lippenstift waar ik telkens naar teruggrijp.
Een lippenstift met een matte afwerking, een retrofeel en een blauwe ondertoon. Die zorgt ervoor dat jouw tanden witter lijken. Een grote plus, niet?
Omdat het een matte lippenstift is, moet je er wel voor zorgen dat je lippen goed gehydrateerd zijn. Velletjes, korstjes =  a big no! Scrub je lippen zachtjes en/of gebruik een lippenbalsem vijf minuutjes voor je een matte lippenstift aanbrengt.
Eer ik begin met Ruby Woo, kleur ik mijn lippen in met een passend lippenpotlood. Bij Ruby Woo hoort Cherry (beiden M.A.C producten). Die twee zijn een perfecte match.
Ik breng de lippenstift aan met een detailer brush van Real Techniques, zo kan ik mijn lip perfect inkleuren.
Een lippenpotlood zorgt ervoor dat een lippenstift mooi en langer op de lippen blijft.
Om ze extra umpf te geven,omlijn ik de buitenste rand van mijn lippen met touche éclat van YSL. Vergeet niet het lijntje te vervagen! Dit geeft de illusie van een iets vollere lip. Wanneer ik voor een gedurfde lip kies, laat ik de rest van mijn make-up sober.
Ruby Woo by M.A.C - 18,50 euro
Cherry lippotlood by M.A.C - 14 euro
Touche éclat by YSL - 33 euro

Wat is jouw favoriete rode lippenstift?

3 comments:

 1. Momenteel bevind ik me ook in een rode lippen-fase! Ik gebruik gewoon goedkope lipsticks die ik in drogisterijen type Kruitvat koop. Mijn favoriete kleur is van het merk catrice en draagt het nummer 260. Zeer mooi koraalrood kleurtje, lekker fel dus. Ik gebruik ook vaak de matte lipstift van het merk Hema nummer 90. Een iets donkerdere kleur met een blauwere ondertoon. Alhoewel dit kleurtjes van goedkopere merken zijn, blijven ze goed zitten als je je lippen goed verzorgd en ze goed aanbrengt! Ik gebruik eerst een lipprimer (ook Hema) en geef mijn lippen dan 3 lagen (tussendoor afdeppen!) lipstick. Succes verzekerd! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Catrice dus, nog niets van hen mee naar huis gebracht. Ben benieuwd!
   Groetjes en keep rocking the reds!

   Delete
 2. Momenteel bevind ik me ook in een rode lippen-fase! Ik gebruik gewoon goedkope lipsticks die ik in drogisterijen type Kruitvat koop. Mijn favoriete kleur is van het merk catrice en draagt het nummer 260. Zeer mooi koraalrood kleurtje, lekker fel dus. Ik gebruik ook vaak de matte lipstift van het merk Hema nummer 90. Een iets donkerdere kleur met een blauwere ondertoon. Alhoewel dit kleurtjes van goedkopere merken zijn, blijven ze goed zitten als je je lippen goed verzorgd en ze goed aanbrengt! Ik gebruik eerst een lipprimer (ook Hema) en geef mijn lippen dan 3 lagen (tussendoor afdeppen!) lipstick. Succes verzekerd! ;-)

  ReplyDelete