Wednesday, 25 September 2013

Rub Rub Rub - Body ScrubsHey!
Just a quick post about the two body scrubs I'm currently using 2-3 times a week.
Brazil Nut Body Scrub, The Body Shop (15 EUR) - A sweet, nutty and non-oily scrub that performs well. I love the fragrance and feel of it. The smell is great but doesn't linger, so if you want it to last, combine it with the body butter and/or mist.


Shea Body Scrub, The Body Shop (15 EUR) - a hydrating, sweet and oil-based sugar scrub. This one is more suitable for dry to very dry skin. It leaves my skin feeling very soft, but I prefer the Brazil Nut one if I had to choose based on fragrance and texture. A good scrub if you need a light and hydrating exfoliation.

What are your favorite body scrubs?Hey,
hier volgt een korte post over de twee lichaamsscrubs die ik momenteel twee tot drie per week gebruik.
Brazil Nut Body Scrub, The Body Shop (15 EUR) - wat hou ik toch van de geur van de Brazil Nut lijn.  Een scrub met een niet tè zoete notengeur en een goed formaat van scrubkorrel. Een goeie niet te ruwe exfoliatie, ik ben een tevreden klant! Gecombineerd met de Brazil Nut Body Butter en/of Mist, blijft de geur lekker lang op de huid.

Shea Body Scrub, The Body Shop (15 EUR) - Deze hydraterende suikerscrub op oliebasis ruikt iets te zoet voor mij. Een goeie match voor een droge tot zeer droge huid. Eentje die zijn werk goed doet en mijn huid zacht laat aanvoelen na het scrubben maar als ik moet kiezen op basis van geur en textuur, dan blijf ik bij de Brazil Nut Body Scrub.

Wat zijn jullie favorieten?

3 comments:

 1. Barbara9/25/2013

  Hey, de shea scrub is eigenlijk m'n absolute topfavoriet. Iedere keer ik toch een andere scrub uitprobeer, keer ik erna weer terug naar de shea scrub. Hij is zo lekker stevig, de korreltjes smelten niet direct weg en het loopt ook niet meteen van je been af terwijl je bezig bent. Ik had ook wel een tijdje de Hammam scrub van Rituals graag en de Thalasso scrub van Jean d'Arcel. Of een zelfgemaakte met een beetje suiker, een beetje zout, wat amandelolie en jojobaolie. Een andere die ik ook goed vond, kocht ik van een meisje in Gent (zolea.be) die ze zelf maakt met suiker en shea boter en een geweldige parfumolie mmmmmm.

  ReplyDelete
 2. Ik hou wel van een scrub af en toe. Mijn favorieten tot nu toe zijn de Mango scrub van The Body Shop, de Vanille bodyscrub van Yves Rocher en mijn absolute favoriet: de vaste scrub van Lush Sugar Scrub en het zomers neefje Sangria! De Mango scrub van The Body Shop vind ik niet te agressief maar wel voldoende korrelig, het ruikt hemels (vooral in de zomer) en laat mijn huid gevoed en zijdezacht achter na gebruik; De Vanille bodyscrub van Yves Rocher is een zachte scrub met kleine korreltjes (soms durf ik deze zelfs op mijn gezicht te gebruiken en hij ruikt naar gele pudding! Altijd een pluspunt ;-) Mijn favo, de vaste scrubs van Lush, ruiken niet alleen zeer lekker, maar zijn ook nog eens milieuvriendelijk! Ze bevatten ingrediënten die niet alleen goed voor de huid zijn, maar doen ook nog de cellulitis doen verdwijnen (venkel, lavendel, gember,...). Enige nadeel is dat ze vlug verkruimelen en onder warm water vlug smelten. Doe dus de kraan uit als je hem onder de douche gebruikt! Zeker uitproberen

  ReplyDelete
 3. De mango scrub ken ik, inderdaad een heerlijke geur! Die van Lush hou ik in gedachten Charlotte, thanks. :-)

  ReplyDelete